Rīsu lodītes

Rīsu lodītes


Šādi pagatavotas rīsu lodītes vislabāk piemērotas kā uzkodas - pa ceļam, ņemot līdzi uz darbu vai dodot bērnam līdzi uz skolu kā našķi. Tās var ietīt folijā vai ielikt pusdienu kārbiņā. Tās ir gardas gan vēl siltas, gan jau atdzisušas. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 100 g rīsu
  • 20 g sviesta
  • 30 g siera
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ola
  • milti
  • rīvmaize
  • sāls
  • eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:

1. Noskalotus rīsus pārlej ar glāzi karsta ūdens, pievieno sāli un sviestu, apmaisot sautē katliņā, līdz rīsi ir mīksti un šķidrums uzsūcies.

2. Iemaisa olas dzeltenumu un sarīvētu sieru, atdzesē.

3. No masas veido bumbiņas, apviļā miltos, tad sakultā olā, tad rīvmaizē. Sakarsētā eļļā bumbiņas no visām pusēm apcep.



Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas