Aveņu kūka

Aveņu kūka


Šī aveņu kūka garšos lieliski kopā ar vaniļas saldējumu. Tā ir saldi skābena ar izteiktu aveņu garšu. Vislabāk jau, protams, gatavot aveņu sezonas laikā, bet var izmantot arī saldētas avenes (kā to darīju es). 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta (paturēts istabas temperatūrā)
  • 240 g cukura
  • 3 olas
  • 240 g miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 500 g aveņu
  • 1 tējkarote sviesta (formas iesmērēšanai)
  • mannas putraimi (formas sagatavošanai)
  • pūdercukurs
Pagatavošanas gaita:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.

2. Sviestu sajauc ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi saputojot.

3. Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.

4. Sagatavoto miltu maisījumu iesijā sviesta un olu masā un kārtīgi izmaisa (vairs nekuļ).

5. Mīklu liek cepamajā traukā, pa virsu pārber avenes un cep 45-50 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti (kūka gatava, kad pie irbulīša vairs nelīp klāt mīkla).

6. Kūku atdzesē apmēram 20 minūtes un atdzisušu rotā ar pūdercukuru.


Komentāri

Populāras ziņas