Burkānu ragū sinepju mērcē

Burkānu ragū sinepju mērcē




Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 porcijas


  • 600 g kartupeļu
  • 600 g burkānu
  • sāls, pipari
  • 1 puravs
  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 glāze piena
  • 1-2 ēdamkarotes sinepju (ja asas sinepes - 1 ēdamkaroti, maigākas - 2)
  • nedaudz pētersīļu (svaigu vai kaltētu)
  • eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:

1. Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež gabalos, arī puravu sagriež. Visu apmēram 20 minūtes vāra sālsūdenī. Nokāš, ūdeni saglabājot.

2. Olas izvāra cietas (7-8 minūtes).

3. Sakarsētā eļļā sabrūnina miltus, pievieno pienu un 1 glāzi nokāstā kartupeļu un burkānu novārījuma, uzvāra. Pievieno sinepes, sāli, piparus.

4. Mērcē liek nokāstos dārzeņus. Olas nomizo, pārgriež uz pusēm.

5. Mērci lej traukā, virsū izkārto olu pusītes, pārkaisa ar svaigiem vai kaltētiem pētersīļiem.




Komentāri

Populāras ziņas