Pildītās pankūkas ar malto gaļu

Pildītās pankūkas ar malto gaļu


Kad ir apnikušas parastās plānās pankūkas, tad iesaku pagatavot pildītās pankūkas ar gaļu. :) Pildījuma veidus var dažādot pēc sirds patikas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mīklai:

  • 2 olas
  • ~ 200 g miltu
  • ~ 250 ml piena
  • ~ 100 ml ūdens
  • pustējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 nepilna ēdamkarote eļļas
Pildījumam:
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
  • 100 g siera
Pagatavošanas gaita:

1. Pagatavo pankūku mīklu. Sasit divas olas, pievieno sāli, cukuru, nedaudz miltus, samaisa visu. Tad pievieno pārējos miltus, pienu, ūdeni un visu samaisa. Pievieno eļļu, lai tā nebūtu jālieto cepot. Izcep pankūkas.

2. Kad pankūkas gatavas, pannā liek apcepties sīpolus. Eļļu izmanto minimāli.

3. Kad sīpoli apcepušies, liek klāt malto gaļu un garšvielas. Cep aptuveni 15 minūtes, kamēr gaļa apcepusies un šķidrums uzsūcies.

4. Sarīvē sieru. Kad maltā gaļa un sīpoli ir gatavi, sāk pildīt pankūkās pa 2-3 nepilnām ēdamkarotēm, pārkaisa ar sieru un aizloka.

5. Pankūkas liek apcepties no abām pusēm pāris minūtes. Un gatavas! :)

Komentāri

Populāras ziņas