Banānu kēksiņi

Banānu kēksiņi


Šī ir viena no manām mīļākajām kēksiņu jeb mazo mafinu receptēm. Tā kā tie nav grūti pagatavojami, tad šad un tad cenšos mazliet saldināt dzīvi sev un citiem :) Galvenā to sastāvdaļa, protams, ir banāni! Es parasti taisu dubultporciju un visas sastāvdaļas reizinu ar divi. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Aptuveni 15 kēksiņiem

  • 240 g miltu
  • 150 g baltā cukura
  • 70 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 3 banāni
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ola
  • 65 g sviesta
Drupačām:
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/2 tējkarotes sviesta
  • nedaudz baltā vai brūnā cukura
Pagatavošanas gaita:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu veidnēs ieliek gofrētus papīrīšus.

2. Sajauc drupaču sastāvdaļas: miltus, piciņu sviesta, nedaudz cukuru, kanēli un muskatriekstu. Ar rokām saberž, lai veidojas drupačas.

3. Izkausē sviestu. Bļodā saspaida banānus, pievieno vaniļas ekstraktu, izkausēto sviestu un piesit olu.

4. Otrā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu un cepamo pulveri. Pievieno sagatavotajai banānu masai un izmaisa.

5. Mīklu pilda mafinu formiņās. Formiņās iepildīto mīklu pārber ar drupačām. Liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru!


Komentāri

Populāras ziņas