Ābolu kēkss ar medu un citronu sīrupu

Ābolu kēkss ar medu un citronu sīrupu


Ābolu sezona gan jau ir sen beigusies, bet, ja kārojas ābolu kūka, tad tā ir jāuzcep :) Ābolu vietā droši var izmantot arī bumbierus, bet citronu var aizstāt ar laimu. Ja garšo saldākas kūkas, tad var pievienot vēl kādus 100 g cukura.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Sīrupam:

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 4 lieli skābi āboli
  • 150 g bieza medus
  • 2 citronu sula
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Kēksam:
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • rīvēta citrona miziņa (no 2 citroniem)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 4 lielas olas
  • 300-350 g miltu
Pagatavošanas gaita:

1. Pagatavo sīrupu. Lielā pannā izkausē sviestu. Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izdobj sēklotni. Pusītes apcep 5-7 minūtes, vienu vai divas reizes apgriežot, līdz āboli apbrūnē. Pannā liek medu, pielej citronu sulu un vaniļas ekstraktu. Ābolus cep vēl 3-4 minūtes, tad noņem no uguns un atstāj, lai pilnībā atdziest.

2. Pagatavo kēksa mīklu. Sviestu saputo ar cukuru, sāli un rīvētām citronu miziņām līdz irdenai masai, kad ir izkusis gandrīz viss cukurs. Tad pa vienai pievieno olas, katru rūpīgi iekuļot.

3. Uz saputotās masas izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Divas ābolu pusītes sagriež lielos gabalos un iejauc mīklā.

4. Ņem apaļu 23 cm diametra cepamo veidni, ietauko to ar sviestu, mazliet apbārsta ar miltiem. Veidnē liek mīklu. Augšpusē izkārto pāris nosusinātas ābolu pusītes. Kēksu ievieto līdz 180°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 45-50 minūtes.

5. Ar koka irbulīti sadursta kēksa virspusi, pārlej to ar sīrupu un pilnībā atdzesē.


Komentāri

Populāras ziņas