Dateļu un pekanriekstu mafini



Nepieciešamās sastāvdaļas:
(aptuveni 12 mafiniem)

  • 250 g kviešu miltu
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 50 g krējuma
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 1 liels saspiests banāns
  • 150 g sasmalcinātu dateļu
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pekanriekstu
Pagatavošana:
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Sagatavo mafinu formiņas.
  • Vidēji lielā traukā sajauc kopā miltus, cukuru un cepamo pulveri.
  • Lielā traukā sakuļ olas, sviestu, krējumu, pienu un banānu. Pievieno dateles un pekanriekstus un ar karoti iejauc mīklā.
  • Gatavo mīklu sadala mafinu formiņās. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Mafinus var uzglabāt līdz pat 3 dienām gaisu necaurlaidīgā traukā vai arī sasaldēt saldētavā (līdz pat 3 mēnešiem).

Komentāri

Populāras ziņas