Saldā un sulīgā plūmju kūka

Saldā un sulīgā plūmju kūka


Šo receptīti aizguvu no zviedru recepšu žurnāla Hembakat (tulk. - mājās gatavots). Žurnāls ir apetīti rosinošs ar ļoti daudzām saldo ēdienu receptēm - kūkas, smalkmaizītes, cepumi un saldējums...
Principā šī ir ļoti vienkārša recepte, un cepšanas laiks ir tikai 30 minūtes. Rezultātā salda, sulīga un nedaudz kraukšķīga plūmju kūka. 
Nedaudz pamainīju oriģinālo recepti, vadoties pēc sajūtām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 9 plūmes
  • 2 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu
  • 90 g auksta sviesta
  • 4 ēdamkarotes pērļu cukura (es izmantoju 4 ēdamkarotes brūnā cukura, kā arī kādas 2 ēdamkarotes pērļu cukura) 
Pagatavošana:
  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 200°C. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  • Saklapē olas ar cukuru. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Gatavo mīklu ielej ietaukotā veidnē (aptuveni 24 cm diametrā).
  • Plūmju pusītes (ar izgrebto vidiņu uz augšu) kārto veidnē ar mīklu. Sagriež sviestu plānās šķēlītes un vienmerīgi liek pāri izkārtotajām plūmju pusītēm.
  • Pārkaisa ar pērļu cukuru (vai brūno cukuru un pērļu cukuru). Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. 
  • Var pasniegt ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. 

Komentāri

Populāras ziņas