Klasiskā siera kūka

Klasiskā siera kūka


Reti kuram negaršo siera kūkas... Šī ir vienkārši klasiska siera kūka bez papildu piedevām. Parasti siera kūkas asociējas vairāk ar Filadelfijas sieru, bet šoreiz izmēģināju Latvijā ražoto Rasas krēmsieru un sanāca nebūt ne sliktāk!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 3 kārbiņas RASAS klasiskā krēmsiera
  • 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g cukura
  • sula un miziņa no 1/2 citrona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 olas un 1 olas baltums
  • 1 1/2 paciņas "Selgas" cepumu
  • 100 g sviesta
Pagatavošana:
  • Cepumus saberž drupačās un sajauc ar izkausētu sviestu. Olu baltumu saputo un iejauc cepumu masā. Iegūto masu izlīdzina pa tortnes veidnes pamatu un malām (veidnei jābūt 20 cm diametrā un ieteicams ar noņemamām malām).
  • Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ ar saldo krējumu, olām, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno citrona sulu un miziņu.
  • Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un cep 150°C temperatūrā 60 minūtes.
NB! Lai kūkas virsa nesasprēgātu, cepeškrāsnī vēlams ielikt trauku ar ūdeni. Kūkai ļauj atdzist vismaz 3 stundas un tikai tad noņem veidnes malas. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru un dekorētu ar svaigām ogām.

Komentāri

Populāras ziņas