Siera kūka

Siera kūka


Šī nu ir kūka, kas man pašai ļoti garšo :)! Siera kūkas noteikti ir vienas no manām iecienītākajām. Arī gatavošana nav sarežģīta, un rezultāts ir tā vērts! Siera kūku dekorēju ar konservētiem persikiem, bet garšo ļoti labi arī ar citiem augļiem un ogām. Ir divu veidu siera kūkas - ceptās un neceptās. Šī ir ceptā! Ieteikums ir cept kūku dienu vai pat divas iepriekš, jo tad tā garšos vēl labāk.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei

  • 200 g Selgas cepumu (klasiskie)
  • 70 g mīksta sviesta
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 1 strīķēta tējkarote kanēļa
Virsmai
  • 500 g Filadelfijas siera
  • 80 g pūdercukura
  • 70 g skābā krējuma (30%)
  • 1 ola
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 citrons
Dekorēšanai
  • konservēti persiki vai citi augļi vai ogas pēc izvēles
Pagatavošanas gaita:
  • Vispirms gatavo siera kūkas pamatni. Sasmalcina cepumus. Kad cepumi sasmalcināti, pievieno kokosriekstu skaidiņas, pieber kanēli un sajauc visu kopā ar mīkstu sviestu. Masai jābūt drupenai, lai to viegli var sapresēt formā.
  • Kad siera kūkas pamatne ir gatava, to ieklāj ar sviestu ietaukotā cepamformā (arī gar maliņām).
  • Gatavo siera kūkas pamatmasu. Olai un olu dzeltenumiem pievieno pūdercukuru un viegli sakuļ (jāskatās, lai olas pārāk nesaputojas!). Kad olas ar cukuru ir sakultas, pievieno Filadelfijas sieru un skābo krējumu (abus vēlams ņemt ar lielāku tauku saturu, lai ir garšīgāk - jā, jā, šī nav diētiskā kūka :D ). Masu viegli saputo un samaisa, līdz pazuduši visi kunkuļi. Pierīvē citrona miziņu un klāt piespiež citrona sulu (1/3 no citrona). Visu kārtīgi samaisa un klāj cepamformā virsū gatavajai pamatnei. Formu pārklāj ar foliju un cep 150°C temperatūrā apmēram 40 minūtes. Tad foliju noņem un cep vēl kādas 20 minūtes.
  • Kad ir atdzisusi, dekorē ar konservētām persiku šķēlītēm.


Komentāri

Populāras ziņas