Saldās rūtiņas

Saldās rūtiņas


Kādu laiciņu jau neesmu pievienojusi nevienu jaunu recepti, tāpēc ir nedaudz jau iekrājušās :) Šoreiz pamēģināju jaunu recepti no viena recepšu žurnāla zviedru valodā. Receptes nosaukums zviedru valodā - Strössel-rutor. Teikšu uzreiz - man šīs kūciņas ir par saldu, bet šad un tad tieši prasās ko saldāku! Tas saldums pamatā gan ir no glazūras, kas gatavota no pūdercukura lielā daudzumā, līdz ar to tās, protams, ir ļoti saldas. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta
  • 1dl piena
  • 3 olas
  • 3 dl cukura
  • 4 1/2 dl miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
Glazūrai:
  • 8 dl pūdercukura (es ņēmu daudz mazāk)
  • pāris ēdamkarotes ūdens
  • dekorēšanas pērlītes
Pagatavošanas gaita:
  • Izkausē sviestu. Pielej klāt pienu un ļauj atdzist. Saputo olas kopā ar cukuru.
  • Sajauc miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Sajauc sauso maisījumu kopā ar sviesta maisījumu, tad pamazām iejauc iekšā olu maisījumu. Cepamajā pannā (30x40 cm) ieklāj cepampapīru, tad ielej gatavo maisījumu. Cep apakšējā krāsns nodalījumā 15-20 minūtes.
  • Pagatavo glazūru. Izkausē sviestu. Pievieno pūdercukuru, ūdeni (tik daudz lai izveidojas viegli pārklājama glazūra) un visu kārtīgi samaisa. Glazūru izklāj uz atdzesētās kūkas un pārkaisa ar dekorēšanas pērlītēm. Kad glazūra pilnībā sacietējusi, sagriež kūku mazās rūtiņās.

Komentāri

Populāras ziņas