Puravu zupa

Puravu zupa


Nākot vasarai, arvien vairāk gribas gatavot kaut ko vieglāku, kā sastāvdaļas izmantojot dārzeņus un dažādus svaigos garšaugus. Zupas ir arī vasaras favorīts. Un šoreiz tā ir puravu zupa jeb puravu biezeņzupa, jo gala rezultātā visas sastāvdaļas tiek sablenderētas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 l ūdens
  • 400 g puravu
  • 250 g kartupeļu
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāze skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote kapātu sīpolloku
  • malti melnie pipari
  • sāls
Pagatavošanas gaita:
  • Notīra un nomazgā puravus, nogriež lapas, balto daļu smalki sagriežot.
  • Nomizo kartupeļus un sagriež mazos kubiņos.
  • Pannā izkausē sviestu un apcep tajā puravus.
  • Katlā uzvāra ūdeni, liek tajā apceptos puravus, pievieno kartupeļus un sāli. Vāra 20 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti.
  • Kad gatavs, zupu sablenderē, pielej pienu, uzvāra un uzreiz noceļ no uguns.
  • Sajauc olas dzeltenumu ar krējumu un pielej zupai. Pievieno melnos piparus un pēc vajadzības vēl sāli.
  • Pirms pasniegšanas pieber sakapātus lociņus. Zupu var ēst kopā ar grauzdiņiem.

Komentāri

Populāras ziņas