Piparmētru-šokolādes mafini

Piparmētru-šokolādes mafini


Šoreiz smēlos idejas no mafinu recepšu grāmatas zviedru valodā. Grāmata ir pilna ar burvīgām mafinu receptēm, tā ka noteikti pēc kāda laiciņa izmēģināšu arī citas receptes, kas iekļautas grāmatā "500 muffins - den enda bok med muffins du behöver" (tulkojumā būtu: vienīgā mafinu grāmata, kas jums ir nepieciešama). Šeit var aplūkot šo lielisko mafinu recepšu grāmatu
Pirmo reizi gatavoju mafinus ar glazūru :) Pirmo reizi arī ēdu mafinus ar piparmētru garšu! Un šie mafini man nelikās sliktāki par maniem jau iecienītajiem banānu mafiniem/ kēksiņiem. Kā arī pirmo reizi pamēģināju veikalā nopērkamās pārtikas krāsvielas! Atradu pārtikas krāsvielas četrās dažādās krāsās - zaļā, zilā, sarkanā un dzeltenā.

3 lietas, ko iegādājos ICA veikalā Zviedrijā:

  • Piparmētru esence (Pepparmintsarom)
  • Zaļā pārtikas krāsviela (Grön hushållsfärg)
  • Šokolādes skaidiņas (Strössel Choco)

Neesmu interesējusies, vai Latvijas pārtikas veikalos ir viegli atrodamas pārtikas krāsvielas un esences, bet domāju, kas meklē - tas atrod! :)

Lai pagatavotu šos mafinus, vispirms nācās meklēt rokā zviedru-latviešu valodas vārdnīcu. 
Zviedru valodā nosaukums šai receptei ir - mintchockladmuffins.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
18 mafiniem
Mīklai:
  • 3 3/4 dl (~ 245 g) augstākā labuma miltu
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 1/2 dl (~240 g) cukura
  • 225 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
  • 4 olas
  • 1 tējkarote piparmētru esences
  • 100 g sasmalcinātas šokolādes
Glazūrai:
  • 115 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
  • 3 3/4 dl (~ 245 g) izsijāta pūdercukura
  • 1 tējkarote piparmētru esences
  • zaļā pārtikas krāsviela
  • šokolādes skaidiņas
Piezīme! 
1 dl miltu = 65 g
1 dl cukura = 95 g

Pagatavošanas gaita:
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C.
  • Sajauc kopā miltus, kakao un cepamo pulveri vidēja izmēra traukā. Atliek malā.
  • Lielākā traukā samaisa kopā cukuru un sviestu. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi samaisot. Pievieno sasmalcinātu šokolādi.
  • Pakāpeniski sajauc kopā šķidro un sauso maisījumu. Pievieno klāt piparmētru esenci.
  • Gatavo masu pilda mafinu formiņās un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Gatavību pārbauda ar kociņu - ja gatavs, tad kociņš paliek tīrs, ja mīkla vēl līp pie kociņa, tad pacepiet vēl mazliet.
  • Izņem plātni un ļauj 5 minūtes atdzist.
  • Pagatavo glazūru. Sajauc kopā sviestu un izsijātu pūdercukuru nelielā traukā. Piejauc  piparmētru esenci un pavisam nedaudz zaļo pārtikas krāsvielu (cik izteiktu zaļo toni gribat iegūt). 
  • Katru mafinu pārklāj ar gatavo glazūru (es iepildīju plastmasas tūtiņā) un rotā ar šokolādes skaidiņām.
Mafinus bez glazūras ir iespējams uzglabāt saldētavā līdz pat 3 mēnešiem.  Bet manās mājās mafini tiek apēsti ļoti ātri :)

Komentāri

Populāras ziņas