Paprika ar skābā krējuma mērci

Paprika ar skābā krējuma mērci

Paprika nebūt nav tas dārzenis, kas garšo visiem. Es gan papriku ēdu labprāt - gan svaigā, gan sautētā veidā. Paprikas var pagatavot ar dažāda veida pildījumiem, kuros parasti ir arī maltā gaļa.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 8 paprikas
Pildījumam
  • 300 g maltas cūkgaļas + liellopu gaļas
  • 1 glāze rīsu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 tomāts
  • malti pipari
  • sāls
Mērcei
  • 350 ml skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
Pagatavošanas gaita:

1. Iztīra paprikas un patur karstā ūdenī 3-5 minūtes.

2. Pagatavo pildījumu. Izvāra rīsus, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sagriež apļos ceturtdaļās, tomātu - kubiņos. Apcep sīpolus un burkānus, pievieno tomātus un cep, kamēr iztvaiko viss liekais šķidrums. Sajauc rīsus ar malto gaļu un apceptajiem dārzeņiem, apbārsta ar pipariem un sāli. Pilda paprikas ar šo pildījumu un apcep eļļā līdz zeltainai nokrāsai.

3. Pagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno tomātu pastu, pielej nedaudz ūdens un samaisa.

4. Paprikas liek ugunsizturīgā traukā, pielej mērci un cep cepeškrāsnī 35-45 minūtes.

Komentāri

Populāras ziņas