Gaļas sacepums ar ziedkāpostiem un kartupeļiem

Gaļas sacepums ar ziedkāpostiem un kartupeļiem

Šīs receptes pamatsastāvdaļas ir kartupeļi, maltā gaļa un ziedkāposti, veidojot trīs kārtas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 300 g maltās gaļas
  • 1 neliels ziedkāposts
  • 5 ar mizu vārīti kartupeļi
  • 1 liels burkāns
  • 2-3 sīpoli
  • 4-5 olas
  • siers
  • pāris ēdamkarotes tomātu mērces
  • eļļa
  • svaigas vai kaltētas dilles
  • malti melnie pipari
  • sāls
Pagatavošanas gaita:

1. Nomizo vārītos kartupeļus un sarīvē uz rupjas rīves. Nomizo un rupji sarīvē burkānu. Sīpolus sagriež pusapļos.

2. Uzkarsētā pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un liek malto gaļu, pacep pāris minūtes. Pievieno rīvētus burkānus un pasautē aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno sīpolus un cep tik ilgi, līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno tomātu mērci, piparus, sāli un sautē vēl pāris minūtes.

3. Sadala ziedkāpostu nelielās ziedkopās, liek pavārīties sālssūdenī uz 5-7 minūtēm.

4. Saputo olas kopā ar dillēm un pieber mazliet sāls.

5. Kārto dziļākā traukā: vispirms liek rīvētus kartupeļus. Tos vienmērīgi izlīdzina pa visu trauku. Tad liek apcepto gaļu ar burkāniem un sīpoliem, pēc tam uzber apvārītās ziedkopas. Pārlej ar saputoto olu maisījumu. Sacepumu ievieto 170 - 180°C karstā cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Beigās pārkaisa ar rīvēto sieru.

Komentāri

Populāras ziņas