Ābolu & kanēļa rullīši

 


Saldie brīvdienu kārumi ar ābolu pildījumu, kas īpaši garšos bērniem! :) Karamelizētā cukura un kanēļa virskārtiņa akcentē brīvdienu bērnības garšas. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:
10 rullīši

  • 2 āboli
  • 10 sviestmaižu maizes šķēles
  • 1/2 + 1/2 ēdamk. malta kanēļa
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • 90 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 50 ml piena
  • 100 g izkausēta sviesta

         Pēc izvēles pasniegšanai: 
            100 g grieķu jogurta
            1 ēdamk. vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta pēc garšas

Pagatavošana:

💭 Nomizo, izņem serdes un sagriež ābolus mazos gabaliņos. Ieliek mazā katliņā ar 1/2 ēdamk. 
kanēļa, citrona sulu un sautē uz vidējas uguns 5-8 minūtes vai tik ilgi kamēr āboli ir mīksti. 

💭 Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Tad katru šķēlīti viegli izrullē ar mīklas rulli. Vienā bļodiņā sajauc kopā cukuru un 1/2 ēdamk. kanēļa, bet otrā bļodiņā viegli sakuļ olas ar pienu.

💭 Visas izrullētās maizes šķēlītes apziež ar sviestu. Katras šķēlītes apakšdaļā izkārto apm. 1 ēdamk. ābolu maisījuma un cieši ierullē. Atkārto ar visām maizes šķēlītēm. Pēc tam iemērcē olu un piena maisījumā un pāri palikušajā sviestā cep uz pannas vidēji karstā temperatūrā. Apcep zeltaini brūnas no visām pusēm. Kad rullīši gatavi, ierullē cukura un kanēļa maisījumā. 

💭 Pēc izvēles var pagatavot mērcīti no grieķu jogurta un vaniļas pastas/esences/pulvera. 

Lai labi garšo! 

Komentāri

Populāras ziņas