Zeltainā kurkuma maize

 


Zeltaini irdenā kurkuma maize, kas garšos arī pašiem mazākajiem. Kurkums piešķir īpaši zeltainu nokrāsu un citronīgā glazūra lieliski atsvaidzina. Un māja smaržos pasakaini! :)


Kalorijas uz vienu porciju - 377.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 3 tējk. malta kurkuma
  • 1 rīvēts burkāns
  • 4 olas
  • 10 g cukura (miksēšanai) + 150 g cukura (glazūrai)
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1/4 tējk. sāls (mīklai) + 1/4 tējk. sāls (glazūrai)
  • 100 g miltu
  • 150 g maltas mandeles
  • 1 ēdamk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/2 citrona sulas (pusi izmanto mīklai un otru pusi glazūrai) un rīvēta miziņa
  • 200 g krēmsiera
  • 3 tējk. medus
  • 2 tējk. rupji sakapātas pistācijas

           Pēc izvēles: 
           kurkuma garšviela (dekorēšanai)


Pagatavošana:

💭 Uzkarsē cepeškrāsni uz 175°C. 
Atdala olu baltumus no olu dzeltenumiem. Ar mikseri saputo olu baltumus ar cukuru (10 g), iegūstot stingras putas. 

💭 Atsevišķā traukā liek sviestu, visu atlikušo cukuru (150 g) un 1/4 tējk. sāls. Visu samiksē kopā, izmantojot mīklas uzgali (vai manuāli). Pievieno olu dzeltenumus, miltus, maltas mandeles, rīvētu burkānu, cepamo pulveri, kanēli, 1/4 citrona sulas un kurkumu. Visu kārtīgi sajauc. Pamazām iecilā arī sakultos olu baltumus.

💭 Mīklu liek maizes veidnē, kas ieklāta ar cepampapīru. Cep 175°C apmēram 45 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist. 

💭 Sagatavo glazūru. Traukā sajauc krēmsieru, medu, 1/4 tējk. sāls, citrona miziņu, 
atlikušo 1/4 citrona sulas. Atdzisušo kūku pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar sakapātām pistācijām. Pēc izvēles pārkaisa nedaudz ar kurkumu (krāsai un košumam). 

Lai labi garšo!


 






Komentāri

Populāras ziņas