Ķirbju biezzupa

 

Rudenīga un sildoša zupa ar iepriekš cepeškrāsnī apceptiem ķirbīšiem un burkāniem. Dekorēšanai var izmantot dažādas sēkliņas (ķirbju vai kaņepju sēkliņas) un nedaudz ķirbju eļļu, zaļumus.

Kalorijas uz vienu porciju - 348.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 porcijas
  • 1 kg gabaliņos sagrieztu ķirbīšu
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 lauru lapas
  • škipsniņa malta muskatrieksta
  • škipsniņa malta kanēļa
  • škipsniņa smalki sagriezta/sarīvēta ingvera
  • 1 l dārzeņu buljona
  • sāls
  •  pipari
  • olīveļļa (cepšanai)

            Pēc izvēles: 
            ķirbju sēkliņas (dekorēšanai)
            ķirbju eļļa
            krējums


Pagatavošana:

💭 Uzkarsē cepeškrāsni uz 220°C. 
 Nomizo un iztīra ķirbi no sēkliņām. Sagriež apm. 3 cm lielos gabaliņos. Nomizo burkānus un sazgriež palielos gabalos. Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus.

💭 Ķirbju un burkānu gabaliņus samaisa ar olīveļļu un pieber sāli, piparus. Ieklāj sviestpapīru cepamplātnē un izkārto ķirbju un burkānu gabaliņus. Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm, 1-2 reizes apmaisot, lai vienmērīgi apceptos. 

💭 Lielā katliņā uzkarsē olīveļļu uz vidējas uguns. Apcep sīpolus apmēram 10 min. līdz sāk nedaudz apbrūnēt. Pievieno ķiplokus, lauru lapas un garšvielas. Apcep vēl kādu minūti. Tad pievieno krāsnī apceptos ķirbjus un burkānus, pielej buljonu un ļauj sautēties vēl aptuveni 15 minūtes.

💭 Izņem lauru lapas. Sablendē ar rokas blenderi līdz vēlamajai biezzupas konsistencei. Pievieno garšvielas pēc garšas. Pēc izvēles pasniedz ar skābo krējumu, ķirbju sēkliņām un nedaudz ķirbju eļļas. 

Komentāri

Populāras ziņas