Burkānu, ābolu un kabaču saldā maize


Ļoti garda saldā maize! Ļaujiet saviem visiem uzminēt visas sastāvdaļas! :)

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 maizes klaipiņiem (24 porcijas)

  • 225 g nesālīta sviesta (izkausēts)
  • 430 g cukura
  • 3 olas (istabas temperatūrā)
  • 60 ml svaiga apelsīnu sula
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 360 g miltu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 3/4 tējk. dzeramā soda
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 100 g rīvētu burkānu
  • 100 g rīvētu kabaču
  • 120 g mazos gabaliņos sagrieztu ābolu (nomizoti)
  • 60 g sadrupinātu pekanriekstu
Glazūra:
  • 120 g krēmsiera
  • 50 g mīksta sviesta
  • 230 g pūdercukura
  • 1-2 tējk. apelsīnu sulas

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180°C.

Ietauko un apbārsta ar miltiem divas maizes formiņas. Katrā formiņā ieklāj cepampapīru.

Ja rīvētie kabači satur pārāk daudz šķidruma, tad izspiež lieko škidrumu caur smalku sietiņu. Noliek malā.

Lielā bļodā sajauc kopā sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli, krustnagliņas un muskatriekstu.

Atsevišķā lielā traukā, izmantojot mikseri, saputo kopā sviestu un cukuru. Pievieno olas, apelsīnu sulu un vaniļas ekstraktu. Visu vienmērīgi saputo. Tad pakāpeniski pievieno iepriekš sagatavoto sauso sastāvdaļu maisījumu un turpina miksēt. 

Liek klāt sarīvētos burkānus, kabačus, ābolus, pekanriekstus un samaisa ar lielu karoti (neizmanto mikseri!).

Mīklu sadala līdzīgi uz abām formiņām.

Cep kamēr zeltaini brūna, aptuveni 55-60 minūtes. Maizes gatavību var pārbaudīt viegli uzspiežot ar pirkstu galiem. Ja maizīte ir elastīga un atgūst savu formu, tad ir gatava. 

Izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar virtuves dvielīti un ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo glazūru. Ar rokas mikseri saputo krēmsieru ar sviestu. Pievieno pūdercukuru. Pielej pavisam nedaudz apelsīnu sulas, lai glazūra sanāktu vēlamā konsistencē. Glazē atdzesētos maizes klaipiņus. 


Komentāri

Populāras ziņas