Makaronu salāti ar bekonu un rukolu

Makaronu salāti ar bekonu un rukolu
Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 150 g brokastu bekona (šķēlītēs)
  • 250 g makaronu (spirālīšu vai bantīšu)
  • 250 g svaigu šampinjonu
  • 250 g zaļo zirnīšu (var saldētus)
  • 100 g rukolas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
 Mērcei:
  • 200 ml Provansas majonēzes
  • 100 ml kefīra
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 2 tējkarotes cukura
  • sāls, pipari 
Pagatavošanas gaita:
  • Ja gatavošanai izmanto saldētos zirnīšus, tad laicīgi izņem tos no saldētavas, lai atkūst. Nogriež sēnēm īsākus kātiņus, notīra un sagriež ripiņās. 
  • Vārošā sālsūdenī liek vārīties makaronus (tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma). Kad makaroni izvārīti, tos nokāš, noskalo ar vēsu ūdeni, pārlej ar olīveļļu un noliek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot (lai nesalīp kopā!).
  • Bekonu sagriež nelielos gabaliņos, apcep uz sakarsētas pannas. Kad nedaudz apbrūnināti, liek uz papīra dvieļa un notecina lieko eļļu.
  • Vidējā bļodā ar putojamo slotiņu vai dakšu sakuļ visas mērces sastāvdaļas - majonēzi, kefīru, citrona sulu, sinepes, cukuru, sāli un piparus.
  • Lielā bļodā liek atdzisušos makaronus, pievieno zirnīšus, apcepto bekonu, rukolu, sagrieztos šampinjonus. Pārlej visu ar mērci un apmaisa.
 

Komentāri

Populāras ziņas