Ābolu un vaniļas pudiņa pīrāgs

Ābolu un vaniļas pudiņa pīrāgs



Salds, krēmīgs, bagātīgs ābolu un vaniļas pudiņa pīrāgs, kas  garšos visiem! :)

 Iesaku pamēģināt!
 




 Bon appetit!!!




Nepieciešamās sastāvdaļas:

 MĪKLAI
  •  650 g miltu
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 400 g saldkrējuma sviesta
  • šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
  • 6-8 svaigas vai saldētas zemenes
  • 6-8 skābi āboli
  • 1 citrona sula  
PUDIŅAM
  •  500 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 125 g cukura
  • 1 paciņa (40g) sausā vaniļas pudiņa 
 PĀRZIEŠANAI
  •  1 olas dzeltenums 
 Pagatavošanas gaita:
  • Bļodā ieber miltus, pievieno sāli, cukuru un visu samaisa. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu (pirms tam paturēts istabas temperatūrā). Sviestu nedaudz ar nazi sakapā un sāk mīcīt ar rokām. Pievieno sakultas olas un samīca viendabīgā mīklā. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm atdzesēties. 
  • Nomizo ābolus, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Liek lielākā bļodā, pārlej ar citrona sulu un apmaisa.
  • Ar eļļu ieziež padziļu pannu - vislabāk aptuveni 30 x 20 x 5 cm (man gan bija apaļā tortes forma). Izņem no ledusskapja mīklu un sadala gandrīz uz pusēm. Uz cepamā papīra izveltnē lielāko pusi mīklas un izklāj ar to pannu un tās maliņas. Mīklu ar dakšiņu nedaudz sadursta. Uz tās cieši citu pie citas kārto ābolu pusītes ar zemenes pusīti iedobītē (ar pārgriezto pusi uz leju). 
  • Krūzē samaisa pudiņa pulveri ar 150 ml saldā krējuma. Atlikušo saldo krējumu liek uz uguns un uzkarsē, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Karstajā masā lēnām lej kārtīgi izmaisītu pudiņa maisījumu un nepārtraukti maisa, tad uzvāra un uzreiz samazina karstumu. Turpina maisīt, līdz pudiņa masa nedaudz sabiezē un ir viendabīgi krēmīga. Karstu pārlej pāri āboliem.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uz cepamā papīra izveltnē atlikušo mīklu, pārliek pāri vaniļas pudiņam un mīklas malas saspiež kopā. Mīklu ar daksiņu nedaudz sadursta. Var dekorēt arī ar mīklas ornamentiem. Cep aptuveni 55-60 minūtes. 15 minūtes pirms cepšanas beigām pīrāgu pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  • Gatavu var ēst gan siltu, gan aukstu. Atdzesētu būs vieglāk sagriezt. Garšos labi kopā ar vaniļas saldējumu :) 

Komentāri

Populāras ziņas