Netradicionālā lazanja

Netradicionālā lazanja



Šī lazanja ir ātri pagatavojama, jo īsāks laiks paredzēts sutināšanai un mērces gatavošanai. Béchamel mērces (baltās mērcītes) vietā tiek izmantots graudainais biezpiens, tādējādi šo lazanju nebūt nevar saukt par klasisko lazanju! Tomēr tā ir daudz ātrāk pagatavojama un garšos labi! :) Tā ir kā alternatīva klasiskajai itāļu lazanjai.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 300 g maltas liellopu gaļas
  • 1 kārbiņa sasmalcinātu konservētu tomātu (400 g)
  • 1 glāze tomātu biezeņa
  • sāls
  • 6 lazanjas plāksnītes (atkarībā no trauka lieluma)
  • 2 kārbiņas graudainā biezpiena ar krējumu (300-350 g katra)
  • 1 ola
  • 200 g siera
  • eļļa
Pagatavošanas gaita:
  • Dziļākā pannā sakarsē nedaudz eļļas. Liek klāt malto gaļu, kuru ar lāpstiņu rūpīgi uz pannas sadala un apcep.
  • Pievieno konservētos tomātus un tomātu biezeni, izmaisa. Kad sāk vārīties, karstumu samazina. Pieber šķipsniņu sāls, visu samaisa, pannai uzliek vāku un ļauj uz nelielas uguns sautēties apmēram 20 minūtes (ik pa brīdim apmaisot).
  • Sakuļ olu ar šķipsniņu sāls, iemaisa graudaino biezpienu. Sakarsē krāsni līdz 200°C.
  • Ņem veidni ar augstām malām (apmēram 15x20 cm), iesmērē to ar pavisam nedaudz eļļas.
  • Lazanjas plāksnītes aplej ar karstu ūdeni. Cepamās veidnes apakšā ielej nedaudz gaļas mērces, lai lazanjas plāksnītes nepieliptu pie veidnes. Mērcei virsū liek 2 lazanjas plāksnītes, tad tām pāri pārlej 1/3 gaļas mērces, tai virsū - 1/3 biezpiena mērces, visam pāri pārrīvē 1/3 siera. Atkal liek virsū 2 lazanjas plāksnītes, gaļas mērci un biezpiena mērci un sarīvētu sieru. Tādā pašā secībā liek trešo kārtu, izmantojot visas pāri palikušās sastāvdaļas.
  • Veidnei uzliek vāku vai pārklāj ar foliju, cenšoties to pārāk nepiespiest sieram, lai tas nepielīp pie folijas. Veidni liek krāsnī un cep 30 minūtes. Tad foliju vai vāku uzmanīgi noņem un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 10-15 minūtēm, līdz siers kļūst zeltains.
  • Gatavu lazanju izņem no krāsns un ļauj 10-15 minūtes padzesēties.

Komentāri

Populāras ziņas