Kuskusa biezputra ar sieru un dārzeņiem

Kuskusa biezputra ar sieru un dārzeņiem

Man pašai kuskuss ļoti garšo, un tas ir arī ļoti ātri pagatavojams, jo kuskusa graudiņi uzbriest dažu minūšu laikā. Manuprāt, kuskuss ir lieliska alternatīva jau pierastajiem rīsiem. Kuskuss var tikt izmantots arī kā sastāvdaļa dažādos vasarīgos un vieglos salātos.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 1 glāze kuskusa
  • 1/2 glāze vistas buljona
  • 3 burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 2 tomāti
  • 100 g mocarellas siera
  • 50 g Parmas siera
  • dažādas garšvielas (piem., koriandrs, dilles, pētersīļi)
Pagatavošanas gaita:
  • Platā pannā uzvāra buljonu, samazina uguni, saber aplīšos sagrieztus burkānus, sasmalcinātu sīpolu. Visu vāra 5-8 minūtes, līdz burkāni ir apvārījušies.
  • Pieber kuskusu, visu samaisa, uzliek vāku un pēc apmēram 5 minūtēm noceļ no uguns, atstājot vāku. Skatās arī, lai nav par maz šķidruma, jo iespējams jāpielej vēl pavisam nedaudz vāroša ūdens (bet tikai tik, cik kuskuss varētu uzsūkt, ne vairāk). 
  • Tomātus sagriež mazos kubiņos, sakapā zaļumus. Sarīvē mocarellas un Parmas sieru.
  • Gatavo kuskusu liek bļodā un samaisa kopā ar tomātiem un zaļumiem. Pieliek mocarellas sieru un atkal izmaisa. Apbārsta ar Parmas sieru. 

Komentāri

Populāras ziņas