Svētku zupa
Svētku zupa
Šī zupa ir ļoti sātīga, kā arī garšīga! Tai ir krēmīga konsistence, ko tai piedod klāt pievienotais kausētais sieriņš. Man liekas, ka te vislabāk der Dzintara kausētais sieriņš, kurus gan es diemžēl Zviedrijā nevaru nopirkt, tāpēc mēģinu atrast ko līdzīgu. Līdz šim neesmu atradusi neko identisku, jo šeit kausētais sieriņš ir ar "sierīgāku" piegaršu, kas nebūt nav tik maiga (tomēr zupai der ļoti labi!).
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 g maltas gaļas
- 500 g šampinjonu
- puravs
- 250 g kausēta sieriņa
- dilles
- pētersīļi
- sāls
- pipari
Pagatavošanas gaita:
- Apcep malto gaļu, apbārsta ar sāli un pipariem. Apcepto gaļu uztur siltumā. Apcep sēnes un pievieno gaļai. Puravu sagriež gredzenos un sautē uz pannas (līdz kļūst mīksti), tad sajauc kopā ar gaļu un sēnēm.
- Visus produktus karsē 1-2 minūtes uz nelielas uguns. Pievieno kausēto sieriņu, uzlej vārošu ūdeni (zupai jābūt diezgan pabiezai) un maisa, kamēr kausētais siers ir izkusis. Tad vēlreiz uzvāra. Apbārsta ar sasmalcinātiem pētersīļiem un dillēm. Gatavs!
Komentāri
Ierakstīt komentāru