Portugāļu tartas
Portugāļu tartas
Neesmu portugāļu ēdienu pārzinātāja, bet vēlējos uzzināt, kā garšo portugāļu tartas :) Šīs tartas nav no saldajām (vienīgais, kas dod lielāku saldumu - karamelizētā virsiņa). Man jau liekas, ka droši var gatavot arī saldākas, bet šoreiz pieturējos pie receptes.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Neesmu portugāļu ēdienu pārzinātāja, bet vēlējos uzzināt, kā garšo portugāļu tartas :) Šīs tartas nav no saldajām (vienīgais, kas dod lielāku saldumu - karamelizētā virsiņa). Man jau liekas, ka droši var gatavot arī saldākas, bet šoreiz pieturējos pie receptes.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- iepakojums saldētas kārtainās mīklas bez rauga (manā iepakojumā bija 5 plāksnītes)
- kanēlis
- 1 ola
- 250 ml krējuma
- vaniļas ekstrakts (maza pudelīte)
- cukurs
- apelsīns
Pagatavošanas gaita:
- Atlaidina sasaldētās mīklas plāksnītes. Izklāj tās uz galda, kas nedaudz apbārstīts ar miltiem. Katru plāksnīti devīgi apbārsta ar kanēli un izlīdzina ar pirkstiem pa visu plāksnīti. Plāksnītes sarullē, sagriež cilindros un saspiež plakanākus. Liek cepampannā (mufinu pannā ar iedobēm) un izspaida ar īkšķiem, lai izveidojas iedobītes. Liek cepeškrāsnī 200°C uz 10 minūtēm.
- Sajauc olu ar krējumu, tējkaroti cukura, rīvētu apelsīna mizu un vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi samaisa.
- Kad 10 minūtes pagājušas, izņem mīklu no krāsns un ar karoti iespiež lielākas iedobītes, kur salej krējuma maisījumu. Liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
- Pagatavo karameli. Mazā katliņā uzkarsē cukuru un sulu no pusapelsīna, kamēr karamele sāk palikt brūnīgāka.
- Gatavās tartas ņem ārā no cepeškrāsns un pārlej ar karamelizēto šķidrumu.
ja nav saldas - nebūs portugāļu :D tas tā, bet jā - viņu saldumi ir ļotiļoti saldi :)
AtbildētDzēstMan jau ar likās, ka portugāļi ir īsti saldummīļi :)
Dzēst