Drumstalu ābolkūka
Drumstalu ābolkūka
Šī kūka man iegaršojās, kad pirmo reizi to pagaršoju Anglijā. Tās angliskais nosaukums ir Apple Crumble un parasti tiek servēts kopā ar vaniļas saldējumu. Tā ir ātri un viegli pagatavojama, bet pats galvenais - mmm... garšīga! :)
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Šī kūka man iegaršojās, kad pirmo reizi to pagaršoju Anglijā. Tās angliskais nosaukums ir Apple Crumble un parasti tiek servēts kopā ar vaniļas saldējumu. Tā ir ātri un viegli pagatavojama, bet pats galvenais - mmm... garšīga! :)
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 5 lieli āboli
- 250 g cukura
- 200g miltu
- 120 g sviesta
- 1 kanēļa standziņa
- Nomizo ābolus un sagriež palielos gabaliņos. Liek ābolus katliņā, pievieno 3/4 no cukura, kanēļa standziņu.
- Ābolus lēni sautē uz nelielas uguns, bieži apmaisot (īpaši sākumā, kad cukurs var viegli piedegt pie katliņa malām). Ilgi nav jāsautē, jo āboli paliek mīksti jau pēc pāris minūtēm. Pārbauda ar koka lāpstiņu, mēģinot tos sadalīt. Gataviem āboliem jābūt mīsktiem, bet ne pilnīgam biezenim!
- Gatavos ābolus liek cepamtraukā un ļauj nedaudz atdzist. Tikmēr atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus, pārpalikušo cukuru un sviestu. Jauc kopā ar pirkstiem, kamēr izveidojas irdena (bet ne cieta) drumstalu masa.
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 150°C.
- Drumstalu masu pārklāj pāri ābolu masai (drumstalas nav jāpresē, tikai vienmērīgi jāpārkaisa!).
- Liek cepeškrāsnī un cep līdz virsējā kārta ir viegli zeltaina un kraukšķīga (aptuveni 30-40 minūtes).
Komentāri
Ierakstīt komentāru